Stichting My StoryMy Story InfoPunt

Het InfoPunt informeert jongeren over onderwerpen waar zij belangstelling voor hebben.  Sommige jongeren ervaren een drempel om contact op te nemen met instanties. Een jongerencoach van My Story kan hierbij ondersteuning bieden.

 

Advies

Het InfoPunt is er ook voor jongeren die advies wensen. Een van onze jongerencoach bespreekt samen met jou de voor- en nadelen van een beslissing. De uiteindelijke keuze blijft bij de jezelf.

 

Praktische ondersteuning

Je kan bij het InfoPunt terecht wanneer je moeite hebt om formulieren in te vullen. Wij kunnen hierbij begeleiden.

 

Doorverwijzing

Het kan zijn dat een jongere meer hulp nodig heeft dan het InfoPunt kan bieden.  In dat geval wordt gekeken waar je wel de juiste hulp kan krijgen.

Doorverwijzen wordt pas gedaan als het echt van toepassing is, bijvoorbeeld naar het bureau voor rechtshulp, de sociale dienst, jeugdbescherming of een andere instelling.

 

Preventie en voorlichting

Op aanvraag biedt het My Story InfoPunt voorlichtingen en themaworkshops aan op scholen of voor andere (jeugd)organisaties. Voorbeelden van thema’s zijn respect, sociale media en sexting.

 

Belangenbehartiging

Wij komen op voor de belangen van jongeren! Wanneer bepaalde regelingen niet blijken te werken of nadelig zijn voor jou, zal het InfoPunt zich inzetten om dit onder de aandacht te brengen.

 

 

Maak gelijk een afspraak.

× Hoe kan ik je helpen?